Usein kysytyt kysymykset

Löydät kysymykset lajiteltuna kolmen eri teeman alta: yleinen, majoitus ja opetus.

Kaksi tyttöä hymyilee ja katsoo korttia kielikurssilla Lontoossa.

Yleinen

TRYcamps on suomalainen kielikoulu, joka on perustettu 2014 (toiminimi ja OY:ksi 2019). Tavoitteenamme on tarjota parempaa laatua, enemmän sisältöä ja silti edullisemmalla hinnalla. Laadulla tarkoitamme parempia majoittumispaikkoja, enemmän aikuisia, koulutettuja ja oikeasti natiiveja opettajia, panostusta opetukseen / oppimiseen & opintokäynteihin, antamalla pienryhmä/yksityisopetusta sekä sisällyttämällä KAIKKI retket ja sisäänpääsyt retkipakettiin.

TRYcamps kurssilla kurssilaisilta EI kerätä rahaa kurssikohteessa! TRYcampsin rehtorilla on yli 25 vuoden kokemus opettamisesta sekä kielikurssien järjestämisestä Euroopassa ja USAssa. Kokemusta ja osaamista löytyy ja se näkyy mm. vanhempien antamassa palautteessa, josta olemme erityisen ylpeitä myös kesän 2022 osalta! Nöyrä kiitos – työ jatkuu!

Kurssihinta sisältää opetuksen ja oppimateriaalit (sis. Kielikurssilaisen opas), ruokailut (aamupala, lounas ja illallinen juomineen, myös ravintolaruokailua), majoituksen hotellissa (jaettu 2-4 hengen huone, jossa oma WC ja pesutilat) tai isäntäperheessä, suurkaupunkivierailun sekä kurssijohtajan, opettajien ja ohjaajien palvelut 24/7 lähdöstä paluuseen. Lisäksi käytössä on päivystäväohjaaja ja -puhelin sekä All inclusive -lisäpalvelut eli kaiken kattava retkipaketti ja paikallisbussi/metroliput. Voi lisäksi lisätä kurssiisi muita lisäpalveluita kuten lentolippu (osta oma tai tilaa kauttamme), adapteri, huppari, erikoisruokavalio sekä extraretket huvipuistoon tai Harry Potter -studioille.

Lisäksi kurssiisi kuuluu: osaamisen kartoitus, oppimateriaalit, leirivihko, kurssitodistus, Activity - todistus ja Graduation-hattu, TRYcamps-toimiston palvelut kotimaassa ja verkko-oppimisympäristö ja tietenkin TRYcamps-varusteet eli reppu ja t-paita & lisäpalveluna myös
huppari ja erikoisruokavaliot.

All inclusive -lisäpalveluita, jotka voit lisätä kurssiisi tilauksen yhteydessä. Näin näet, mitä kielikurssisi kokonaisuudessaan maksaa! Kurssihintaan eivät kuulu matkustusasiakirjat (passi, ESTA, viisumi ym.), matkavakuutus, opiskeluvälineet (kynät ja kumit ym.), puhelin (puhelin- ja internetkulut / tietokone / tabletti /appsit), ateriat laiva-, lento-, juna- ja bussimatkoilla, herkku-, ja väli/iltapalat tai janojuomat tai mahdolliset polttoaine-, valuutta-, veromuutos- ja luottokortti/laskutuslisät. Kurssi ei myöskään sisällä majoitusta Helsingin lentokentällä ennen tai jälkeen kurssin eikä matkoja kotimaassa. Tarkan luettelon saat varauksen yhteydessä TRYcamps-säännöt ja ehdot -asiakirjasta.

Oppiminen

TRYcamps-opetus pohjautuu kognitiiviseen oppimiskäsitykseen ja Learning by Doing -menetelmään. Pyrimme tekemään oppitunneistamme mahdollisimman keskustelevia ja kurssilaisia aktivoivia. Toki paljon riippuu myös kurssilaisten omista toiveista – me kyllä kysymme sinulta, mitä haluaisit oppia!

Kurssisi sisältää opetusta viisi (5) oppituntia päivässä. Opetusta on viitenä päivänä viikossa. Lisäksi jokaisella kurssilaisella on yksi yksityis/pienryhmäopetustuokio per viikko, jossa keskitytään yksilöllisiin haasteisiin tai esim. englannin lausumiseen. Koulumuotoisen opiskelun lisäksi teemme opintokäyntejä erilaisiin kulttuurillisesti merkittäviin kohteisiin. Kesällä 2023 hyödynnämme erilaisia appsejä ja panostamme vastuulliseen Creative learning -tyyliseen opiskeluun sekä opiskeluun luokkahuoneen ulkopuolella. Tavoitteena on aktivoida ja kehittää suullista kielitaitoa autenttisessa kieliympäristössä Learn by Living the Language -menetelmällä.

TRYcampsillä kaikki opettajat ovat saaneet opettajakoulutuksen ja natiivit opettajat ovat oikeasti syntyperäisiä englantia puhuvan maan kansalaisia (Irlanti, Englanti, Gibraltar, Yhdysvallat tai Australia)! Opettajina sinulla on aina suomalainen ja englantilainen opettaja. Heidän päätehtävänään on opettaa sinua oppituntien ja opintokäyntien aikana. He osallistuvat myös vapaa-ajanohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

Selvää on, että TRY-kielileirillä ei voi olla oppimatta kieltä ja kulttuuria. Saavutat taatusti lisää kokemusta ja varmuutta kielen käyttämisestä arjen rutiineissa ja ääntämisessä. Luonnollisesti vahvistat myös sanavarastoasi ja kielioppitaitojasi. Tietysti myös itsenäistyt ja kehityt ”isommaksi” huolehtimaan itsestä maailmalla.

Jokainen hetki kielileirillä on mahdollisuus harjoitella englantia ja paljon on kiinni sinun omasta asenteestasi. Kun puhut rohkeasti vieraalla kielellä, et voi olla oppimatta. Jos olet aktiivinen, käytät enkkua vapaa-ajallasi sekä ennen kaikkea osallistut aktiivisesti oppitunneilla, et taatusti lähde kotiin tyhjin käsin! Luonnollisesti kielileirin pituudellakin on merkitystä: pidempi leiri = enemmän harjoitusta.

Vaikka entisten kurssilaistemme antama palaute opetuksesta on todella hyvää, emme voi luvata sinulle seuraavasta englannin kokeesta täysosumaa tai lukuvuositodistukseen kymppiä, vaikka olisit kurssilla kaksi kuukautta. Me emme myöskään esitä kielitaidon kehittymistä viivakaaviolla, sillä ne eivät valitettavasti pidä paikkansa. Oppiminen on aina ollut ja tulee aina olemaan yksilöllistä - kuten ovat myös oppimishaasteetkin. Sen voimme kuitenkin luvata, että TRY- kielileirillä opettajat ja ohjaajat tekevät parhaansa, jotta sinä oppisit. Ja sen minkä lupaamme, pidämme!

Monessa kohteessamme on kursseja sekä junioreille että senioreille. Tämä tarkoittaa, että erottelemme oppimistehtävät ja oppitunnit, mutta joskus juniori voi olla todella hyvä kielitaidossa ja näin hänkin voi ”nostaa tasoaan” tai seniori kaivata perusteissa kertausta ja hänellä on mahdollisuus täydentää mahdollisia oppimisen aukkoja esim. kieliopissa.

Osa retkistä saattaa olla samoja molemmille ryhmille, mutta yleensä pyrimme myös erottelemaan ryhmät / kohteet / tapahtumat ikätason mukaisesti. On selvää, että juniori-kurssilaisilla on vähemmän vapauksia kuin seniori-kurssilaisilla mm. liikkua vapaasti kaupungilla. Ajatuksemme on, että ikä tuo vastuuta ja vapautta – vaikka turvallisuus on ykköstavoitteemme jokaisen kurssilaisten kohdalla. SAFETY FIRST – ALWAYS!

Matkustus ja majoittuminen

Kukaan kurssilainen ei saa/joudu matkustamaan yksin. Jokainen ryhmä tapaa oman opettajansa/ohjaajansa Helsingin lentokentällä ja hänen ohjauksessaan matkustetaan kurssikohteeseen turvallisesti ja mukavasti.

Hurjasti muutakin – jokainen kurssipäivä jaetaan kolmeen osaan, joissa
kaikissa on jotain ohjelmaa. Jokaisella kurssilla on opiskelua viitenä päivänä viikossa ja kaikki muu aika on nähtävyyksien näkemistä, hauskoja yhteispelejä, urheilua, shoppailua, yhdessäoloa sekä erilaisissa paikoissa vierailua. Näet kurssikaupungin kaikki retkikohteet retkipaketista kurssikaupungin sivuilta – aika ei todellakaan tule tylsäksi. Lisäksi voit valita Harry Potter Studion, Thorpe Park huivipuiston tai Disneyland -retket tiettyihin kursseihin.

Lopullisen vapaa-ajanohjelmasi näet oman kurssisi agendasta (lukkarista), jonka saat n. kaksi (2) viikkoa ennen kurssisi alkua. Muistathan, että kaikki TRYcamps-retket sisältyvät retkipakettiin ja kurssikohteessa ei kerätä mitään rahaa sisäänpääsyihin, bussilippuihin tai ylimääräisiin retkiin.

Kaikki sisältyy TRYcamps-kurssiisi, kun olet valinnut All inclusive -palvelut eli retkipaketin ja bussilipun. TRYcamps-retkillä ei kerätä mitään rahaa kohteessa kurssilaisilta mm. sisäänpääsyihin, bussilippuihin tai ylimääräisiin retkiin – kaikki on maksettu ennakkoon! Tarvitset vain omaa shoppailurahaa tuliaisiin, herkkuihin, juomiin ja välipaloihin.

Jokaisella TRYcamps-kielikurssilla on kurssijohtaja, joka vastaa koko kielikurssista. Lisäksi ryhmäkoosta riippuen matkassa on aina suomalainen ja natiiviopettaja (tai useampi) sekä vapaa-ajanohjaaja / ohjaajia. Yleensä meillä on mukana apulaisohjaaja, joka on entinen kielikurssilaisemme ns. isosiskon/veljen (vähän kuin riparin isonen) roolissa uusille kurssilaisillemme – eritoten nuorimmille kurssilaisille (juniorit).

TRY-kielileirisi sisältää aamupalan, lounaan ja päivällisen juomineen. Koko englanti-yhdysvaltalainen ruokakulttuuri ja ruoat tuntuvat meistä aika erilaisilta. Upporasvaruoat, sandwichit, pastasalaatit ja take-away- & pikaruokapaikat ovat todella suosittuja.

Aamupala sisältää mm. paahtoleipää, marmeladia, muroja/puuroa ja mehua. Välillä syömme myös lämpimän aamiaisen eli pekonia ja munakasta (UK; Full English) tai pannariaamupalan (US).

Lounas sisältää yleensä voileivän, mehua, hedelmän / minisipsipussin ja suklaa/ myslipatukan. TRY-kurssilaiset pääsevät itsekin vaikuttamaan lounaaseen ”Master Chef” -harjoituksen kautta.

Illallinen syödään majoituspaikassa tai ravintolassa ja se on päivän iso lämmin ateria. Illalliseksi englantilaiset syövät jatkuvasti lankkuperunoita, friteerattua kalaa tai kanaa, makaroniruokia, hampurilaisia, erilaisia mikroaterioita sekä italialaisia ruokia. USA:ssa suosittuja ovat take away -ruoat ja TV dinnerit. Pyrimme tarjoamaan välillä myös terveellisempiä salaattiruokia ja picnic-ruokailua. Illallinen sisältää aina myös juoman - myös ravintolassa.

Kaikki oppijat ovat tervetulleita TRYcamps-kielikurssille (9-19v). Erikoisruokavalioista ja ruoka-allergioista veloitamme lisämaksun. Jos sinulla on haasteellinen elämäntilanne sairauksien osalta, voit aina varmistaa toimistolta, mitä ja miten haasteessasi / asiassasi kannattaa huomioida/toimia. Meillä on vuosittain aina matkassa mukana myös erityisoppijoita – me emme diskriminoi!

Etkö löydä vastausta kysymykseesi?

Voit aina kysyä suoraan meiltä lähettämällä viestiä osoitteeseen info@trycamps.fi!

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa